Rețete

  • Plăcinta Sârbească

Se face un aluat din făină, ou, ulei şi apă. Se creează mai multe foi subţiri. Prima foaie se întinde în tavă şi peste marginile ei şi se pune o parte din umplutura din brânză, stafide, lapte şi ouă. După ce se adaugă ultima foaie, se strânge pe deasupra ei margineai primei foi şi se unge cu puţin unt, apoi se dă la cuptor la foc mediue pentru 45, 50 de minute. Plăcinta sârbească se servea înainte ca desert la nunţi.

Ingrediente: brânză de vaci, stafide, făină, zahăr, ulei, ouă, lapte.

  • Zacuscă

Vinetele şi gogoşarii se coc, apoi se dau pri maşina de tocat. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte într-o cratiţă. Se pune apoi bulionul de roşii, vinetele şi gogoşarii şi se amestecă. Când începe să fiarbă, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă pentru două sau trei ore amestecând periodic. Se toarnă apoi compoziţia în borcane, se închid bine şi se fierb într-o cratiţă cu apă aproximativ 30 sau 40 de minute.

Ingrediente: vinete, gogoşari, ceapă, bulion din roşii, ulei, sare.

  • Ghiveci de legume

Legumele se călesc puţin în ulei apoi se dau la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.

Ingrediente: ceapă, roşii, ţelină, fasole verde, morcovi, păstârnac, cartofi, sare.

  • Ciorbă de legume

Legumele se taie cubuleţe şi se pun la fiert într-o oală. Ciorba e gata când s-au înmuiat cartofii. Se acreşte cu zeamă de lămâie.

Ingrediente: ceapă, ţelină, păstârnac, morcovi, cartofi, fasole verde, sare.